У Німеччині повідомили про власний план миру для України

У Німеччині повідомили про власний план миру для України

Низка країн, включаючи Україну, ведуть переговори щодо можливості мирної домовленості.

Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц.

Однак, за його словами, умовою цієї домовленості є виведення російських військ за межі 1991 року.

«В даний час низка країн, включаючи Україну, обговорюють на рівні радників з безпеки, в якій формі може бути досягнуто домовленості, яка приведе до мирного процесу. Але дозвольте мені прояснити одну річ: світ можливий у будь-який час. Путін просто повинен припинити свою варварську кампанію та вивести свої війська», – сказав канцлер Німеччини в інтерв’ю MAZ.

Нагадаємо, Москва відмовляється обговорювати виведення військ з території України, заявляючи, що домовленості про припинення війни можливі лише на умовах «обліку реалій на землі» (тобто збереження контролю РФ над захопленими територіями).

Також Шольц звинуватив РФ у зриві мирних переговорів на початку війни.

«Одразу після початку війни Росія та Україна вели прямі переговори одна з одною. Тоді переговори провалилися, тому що Росія використала їх лише як привід для одночасного перекидання своїх військ на схід для великого наступу. Потім стало відомо про масові вбивства в Бучі та Ірпені – неймовірних злочинах російських збройних сил у галузі прав людини проти цивільного населення. Це позбавило переговори будь-якої основи», – заявив Шольц.

Нагадаємо, Росія звинувачує у зриві стамбульських домовленостей Україну та Захід.

Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія раніше заявляв, що від укладання домовленостей відмовилася Україна. Крім того, за його словами, проти укладання будь-яких домовленостей із РФ був і Борис Джонсон.

Про умови мирної угоди раніше писали і західні ЗМІ, заявляючи, що Україна 2022 року ухвалила рішення вийти з переговорів.

Поділитись