Politico повідомила про конфлікт між Німеччиною та Францією

Politico повідомила про конфлікт між Німеччиною та Францією

Конфлікт розгорівся між Німеччиною та Францією через розбіжності з питань ядерної енергетики та заборону машин із двигуном внутрішнього згоряння. Про це пише Politico.

23 та 24 березня лідери країни ЄС обговорять економічну конкурентоспроможність об’єднання, а також питання підтримки України. Однак конструктивним переговорам може стати на заваді конфлікт між Берліном і Парижем.

Справа в тому, що Німеччина, Італія та ще низка країн заблокували заборону продажу автомобілів із традиційними двигунами до 2035 року. Такі дії викликали у ЄС справжній “скандал”.

Раніше Берлін двічі пропонував виключити синтетичну альтернативу паливу, проте Європарламент пропозиції відхилив. Париж виступив проти позиції Німеччини і виступає за оголошення атомної енергетики чистою технологією, а це не подобається Берліну.

Раніше Єврокомісія знизила значення атомної енергії у питанні декарбонізації ЄС завдяки тиску на ЄК з боку кабміну Олафа Шольца. На це відреагувала глава Європарламенту Роберта Метсола, звернувшись до Ради ЄС із протестом. На її думку, Німеччина «в останню хвилину» намагається внести зміни до узгодженого законодавства щодо автотранспорту.

Поділитись