У Німеччині зі скандалом відправили у відставку голову Бундесверу після заяв про РФ

У Німеччині зі скандалом відправили у відставку голову Бундесверу після заяв про РФ

Голову Бундесвера відправлено у відставку через заяви про Росію.

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус прийняв рішення звільнити голову Збройних сил Еберхарда Цорна після його слів про дії російської армії в Україні та аналіз можливих дій Росії найближчим часом. Як виявилося, заяви Цорна вкрай не сподобалися громадськості та самому міністру оборони Німеччини, у зв’язку з чим останній і вирішив звільнити Цорна зі своєї посади.

На даний момент відомо про те, що причиною відставки Цорна стали його висловлювання про дії ЗСУ та російської армії. Восени минулого року глава Бундесверу заявив про те, що подальша підтримка України не має жодного сенсу, оскільки останню очікує на розгромну поразку, проте, очевидно, у Берліні заявою Цорна виявилися задоволені далеко не всі. Не сподобалося міністру оборони Німеччини також і те, що Цорн говорив про те, що російська армія може відкрити другий фронт у Молдові, під Калінінградом, на кордоні з Фінляндією чи Грузії, однак жодне з передбачень його так не збулося.

Слід зазначити, що сам Еберхард Цорн досить нейтрально ставився до Росії, неодноразово зазначаючи, що у ситуації слід ретельно розбиратися.

Поділитись