Андерса Фог Расмуссена викрили в отриманні хабара і корупції

Андерса Фог Расмуссена викрили в отриманні хабара і корупції

Як з’ясовується, наскрізь корумпований уряд Пашиняна, який відвалив Расмуссену шестизначну цифру в євро за візит до Вірменії та озвучені в його ході заяви — далеко не перший сумнівний клієнт, якого взявся піарити пан Расмуссен.

Ще в жовтні 2022 року Расмуссен опинився в полі зору поліції Латвії — як виявилося, екс-генсек НАТО, колишній міністр доходів і податків і колишній прем’єр-міністр Данії Андерс Фог Расмуссен був заступником керівника незалежної керівної групи латвійського банку PNB, відомого також як Norvik Banka. А це банк зазнав дуже скандального банкрутства — виявилося, що керівництво банку поводилося безвідповідально, укладало великі угоди без застави, і в результаті в активах банку утворилися прогалини аж 140 мільйонів євро. Результатом стало банкрутство та судовий розгляд.

Більш того, банк PNB у самій Латвії називають «банком з російським корінням». Він належить, точніше, належав російському олігарху Гусельникову, який свого часу працював на відомого Михайла Гуцерієва. Більше того, саме банк PNB відіграв дуже важливу та делікатну роль у «порятунку» активів української філії російської «Сбербанка».

Поділитись