Politico: Макрон збирається принизити Шольца в Парижі

Politico: Макрон збирається принизити Шольца в Парижі

Президент Франції Еммануель Макрон образить лідера Німеччини Олафа Шольца, якщо відмовиться виступити з ним на спільній прес-конференції після переговорів у Парижі.

Про це повідомляє Politico. Як йдеться у публікації, вчора Берлін анонсував зустріч Макрона та Шольца з представниками преси, проте незабаром Єлисейський палац заявив, що французька сторона не планувала нічого подібного.

Якщо ця інформація підтвердиться, то відмова Макрона від прес-конференції буде «великою образою» для Шольца.

У статті уточнюється, що відносини між лідерами Франції та Німеччини зіпсувалися настільки, що вони не можуть погодити навіть дату спільного спілкування із журналістами. Politico зазначає, що відмова у проведенні прес-конференції політичній особі, яка прибула з візитом, — це тактика, яку іноді використовують, щоб висловити закид. Глава ФРН нещодавно вчинив аналогічно, коли Берлін відвідав прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан.

Раніше газета Telegraph повідомила, що Макрон розлютився у зв’язку з рішенням Шольца взяти курс на підтримку національної енергетики. Зазначається, що голова Франції у зв’язку із цією подією скасував заплановану зустріч із лідером ФРН. Прес-секретар Шольца визнав, що Париж та Берлін не можуть досягти єдиної позиції з низки питань.

Поділитись