Китаю не вдасться встановити військову блокаду Тайваню

Китаю не вдасться встановити військову блокаду Тайваню

Високопоставлений чиновник Міністерства оборони США каже, що блокада Китаєм прилеглих до Тайваню морів і повітряного простору, швидше за все, провалиться.

Про це повідомляє NHK, посилаючись на заяву помічника міністра оборони США з питань безпеки Індійсько-Тихоокеанського регіону Елі Ратнера.

«Офіційні особи з питань оборони вважають, що на підставі свого аналізу Тайвань матиме варіанти з міжнародним співтовариством щодо забезпечення доставки промислових ресурсів, сировини, енергії та інших критично важливих товарів у разі військової блокади Китаю», – сказав Ратнер перед Комітетом Палати представників у справах збройних сил.

Ратнер додав, що блокада «буде величезним ризиком ескалації» для Китаю, в якому йому, ймовірно, доведеться розглянути, чи хоче він зрештою почати атакувати комерційні морські судна.

За його словами, для Пекіна це було б «великим прорахунком».

«Вашингтон повинен зберегти свою десятирічну політику стратегічної неоднозначності щодо Тайваню, – заявив Ратнер і додав: – що наслідки зміни політики США на стратегічну ясність збільшать політичну напруженість і підвищать вірогідність конфлікту».

Поділитись