Витік документів Пентагону показав уразливість Тайваню перед КНР у повітрі

Витік документів Пентагону показав уразливість Тайваню перед КНР у повітрі

Витік документів Пентагону показав уразливість Тайваню перед ВС КНР у повітрі, — повідомляє The Washington Post.

Тайвань, швидше за все, не зможе протистояти військовій перевагі Китаю в повітрі, якщо відбудеться реальний конфлікт з обох боків Тайванської протоки, пише The Washington Post.

Автори статті посилаються на аналітику Пентагону, що втекла до мережі, і зазначають, що така тактика КНР, як «використання цивільних судів у військових цілях», стала для американських спецслужб перешкодою на шляху виявлення можливої підготовки Пекіна до «вторгнення» на Тайвань.

Газета також уточнює з посиланням на матеріали Пентагону, що на Тайвані сумніваються у здатності своїх засобів ППО «точно виявляти пуски ракет» і що більше половини тайванських літаків мають льотну придатність і повністю придатні для виконання завдань. Крім того, переміщення бойових авіамашин на укриття зайняло б не менше тижня. Це буде велика проблема, якщо Китай гіпотетично запустить ракети до того, як у Тайваню з’явиться шанс розосередити літаки.

Як зазначено в матеріалі, документи, що злиті в Мережу, не містять «всебічного аналізу можливостей Китаю та вразливостей Тайваню», проте в цілому малюють «похмуру картину загальної готовності Тайваню».

Раніше парламентарі Британії закликали до максимально можливої допомоги Тайваню для захисту від Китаю.

Поділитись