Досвід України допомагає Тайваню у підготовці до війни з Китаєм

Досвід України допомагає Тайваню у підготовці до війни з Китаєм

Військові Тайваню вважають, що Китай, подібно до Росії, розгортатиме гібридну війну, щоб націлитися на Тайвань за допомогою військового примусу та нетрадиційних загроз, включно з кібернетичними та психологічними атаками

Про це зазначають Focus Taiwan, з посиланням на перший звіт про національну оборону Тайваню після російського вторгнення в Україну.

У також звіті йдеться, що тайванська армія дотримується свого давнього стратегічного керівництва щодо «рішучої оборони та багатоешеленового стримування» та продовжує нарощувати свої можливості асиметричної війни перед обличчям набагато сильнішого противника.

Водночас, навчаючись на прикладі України, Тайвань також зміцнює свою повноцінну обороноздатність шляхом реформування резервної системи та публікації посібника з повноцінної оборони.

Крім того, вперше з 1992 року, Міністерство національної оборони (МНО) почало видавати газету раз на два роки, а також випущена версія аудіокниги. Головною метою цього було охоплення ширшої аудиторії, включно з людьми з обмеженим зором, додали в ньому.

Ще одна особливість цьогорічної версії полягає в тому, що звіт містить примітки, які пояснюють військові терміни простою мовою. Наприклад, у чому полягає різниця між ідентифікаційною зоною протиповітряної оборони та зоною польотної інформації та що таке середня лінія Тайваню, згідно з МНО.

Поділитись