У Казахстані закликали оголосити посла України персоною нон грата

У Казахстані закликали оголосити посла України персоною нон грата

Асоціація російських, слов’янських та козацьких організацій Казахстану закликає МЗС республіки оголосити посла України в Нур-Султані Петра Врублевського персоною нон грата через його висловлювання про росіян.

У соціальних мережах раніше було опубліковано відео, на якому чоловік, за попередніми даними, посол України в Казахстані Петро Врублевський нібито повідомив, що Україна намагається вбити якнайбільше росіян. У якому контексті це було сказано, невідомо.

“Подібні заяви не сумісні зі статусом посла та дипломатичною етикою. Такі демарші зазіхають на мир і згоду в нашій країні, де проживає у світі та дружбі понад 120 етносів, у тому числі росіяни та українці. У цьому зв’язку АРСК вимагає від МЗС Республіки Казахстан оголосити посла України Врублівського персоною нон грата”, – йдеться у заяві, яку опубліковано на сторінці голови асоціації Володимира Божка у Facebook.

Об’єднання також просить казахстанську прокуратуру “провести перевірку факту поширення цього матеріалу із заявою посла України в соцмережах та відповідно до закону притягнути до відповідальності осіб, причетних до його виготовлення та опублікування”.

Поділитись