Афганістан планує закупити у Росії близько мільйона барелів нафти

Афганістан планує закупити у Росії близько мільйона барелів нафти

Кабул планує закупити у Москви близько мільйона барелів нафти, заявив міністр промисловості та торгівлі Афганістану Нуріддін Азізі.


“Ми запропонували Росії близько мільйона (барелей), якщо вона зможе відправляти більше, то це не проблема”, – сказав він. Міністр додав, що проект з нафти та газу буде найважливішим для афганської сторони.

“Ми хотіли б також розглянути і варіант бартерної торгівлі, за умови, що Росія матиме потребу в якійсь афганській продукції”, – додав Азізі.

Делегація афганського Мінпромторгу, спрямована урядом талібів, прибула до Москви напередодні. Переговори з російськими колегами заплановано на 15 та 16 серпня. Як розповів посол РФ у Кабулі Дмитро Жирнов, йтиметься про постачання нафти та, мабуть, краденого українського зерна та соняшникової олії.

Рівно рік у результаті наступу на урядові сили загони “Талібану” увійшли до Кабулу і остаточно взяли Афганістан під контроль. Це сталося на тлі виведення із країни американських військ. Масова евакуація громадян країн Заходу і афганців, які співпрацювали з ними, тривала ще два тижні, а в ніч на 31 серпня останні американські військові покинули кабульський аеропорт, поклавши край майже 20-річній військовій присутності США в Афганістані. На початку вересня таліби сформували тимчасовий уряд, який очолив Мохаммад Хасан Ахунд, який перебуває під санкціями ООН з 2001 року.

Поділитись