Туреччина перекинула на кордон із Карабахом 4000 військових

Туреччина перекинула на кордон із Карабахом 4000 військових

Колишній посол Ірану у Вірменії Казем Саджаді повідомив про те, що раніше, під час збройного конфлікту в Карабаху, що все ще триває, Туреччина перекинула в регіон близько 4000 найманців із сусідньої Туреччини.

Ймовірно, це дозволило Азербайджану отримати перевагу в наступі, особливо якщо враховувати той факт, що до цього турки були активно задіяні в боях на території Сирії.

Колишній посол Ірану у Вірменії Казем Саджаді наголосив, що присутність військових та їх перекидання з Сирії до Азербайджану поблизу кордону з Іраном неприпустимі, і Туреччина має знати, що це гра з вогнем. Очевидно, це пряме нагадування Туреччини та Азербайджану про те, що Тегеран не зазнає жодних геополітичних змін у регіоні, які не узгоджуються з національними інтересами ісламської республіки.

На даний момент у Карабаху спостерігається порівняно стабільна обстановка, проте, азербайджанські війська, як і раніше, присутні в регіоні, що на тлі зроблених Баку погроз може свідчити про те, що Азербайджан, як і раніше, продовжує готувати проведення наступу вглиб території невизнаної Нагірно-Карабахської республіки.

Поділитись