Великобританія витратить 229 мільйонів фунтів на поповнення свого арсеналу

Великобританія витратить 229 мільйонів фунтів на поповнення свого арсеналу

Великобританія витратить 229 млн фунтів стерлінгів на закупівлю ПТРК (протитанкових ракетних комплексів) після постачання озброєнь Україні.

Про це 8 грудня написала британська газета The Times. Уряд країни уклав угоду з компанією Saab щодо закупівлі шведських ракет та комплексів NLAW.

За інформацією газети, рішення було ухвалено після того, як Лондон у рамках військової допомоги Києву витратив майже половину власних запасів протитанкових гармат та боєприпасів до них.

Зазначається, що нова партія ПТРК надійде до Великобританії у 2024 році, а повністю реалізувати угоду планується до 2026 року.

27 листопада Великобританія відправила Україні партію ракет Brimstone-2, які мають лазерне наведення і чия дальність дії вдвічі більша, ніж у попередньої версії. У британському міноборони вважають, що ракети Brimstone-2 можуть допомогти ЗСУ зупинити просування Збройних сил Росії.

Однак, рішення зустріло неоднозначну реакцію серед жителів Великобританії. Деяких з них обурило, що постачання Києву зброї далекого радіусу дії лише посилить конфлікт в Україні і не сприятиме його вирішенню.

Поділитись