Сунак заявив про збільшення британської військової допомоги Україні у 2023 році

Сунак заявив про збільшення британської військової допомоги Україні у 2023 році

Великобританія може збільшити обсяг наданої Україні військової допомоги у 2023 році.

З такою заявою у понеділок виступить прем’єр-міністр Сполученого Королівства Ріші Сунак, витяги з промови якого в неділю поширила його канцелярія.

“Не відчувайте жодних сумнівів. Ми продовжимо підтримувати Україну так довго, як це потрібно. Ми збережемо або збільшимо нашу військову допомогу наступного року. І ми поставимо нову допомогу для протиповітряної оборони, щоб захистити українців та критичну інфраструктуру, на яку вони покладаються. Україну, ми захищаємо себе”, – йдеться у промові Сунака, з якою він, як очікується, виступить на банкеті, організованому лорд-мером лондонського Сіті.

Крім того, Сунак, який став прем’єр-міністром 25 жовтня, у своєму першому великому виступі на зовнішньополітичну тематику наголосить на необхідності вибудовування довгострокової стратегії королівства. “Під моїм керівництвом ми не погодимося на статус-кво. Ми будемо діяти інакше. Ми еволюціонуватимемо, заручившись, як і завжди, нашою невичерпною вірою у свободу, відкритість і верховенство права і будучи впевненими, що в даний момент викликів і суперництва наші інтереси будуть захищені, а наші цінності візьмуть гору”, – йдеться у промові прем’єра.

“Наші супротивники та конкуренти планують на довгострокову перспективу. Перед викликом короткострокові плани або прийняття бажаного за дійсне недостатні, – наголошується в промові Сунака. – Ми зробимо революційний стрибок у своєму підході. Це означає, що нам треба бути сильнішими у відстоюванні наших цінностей і у відкритості, від якої залежить наше процвітання”.

Поділитись