В Україні запропонували Олафу Шольцу зустрітися з путіним для закінчення війни

В Україні запропонували Олафу Шольцу зустрітися з путіним для закінчення війни

Колишній посол України в Німеччині Андрій Мельник, відомий своєю радикальною позицією, несподівано закликав західних лідерів провести переговори з Путіним, щоби закінчити війну в Україні.

Зокрема, він запропонував зустрітися з Путіним канцлеру ФРН Олафу Шольцу.

«Чому б панові Шольцю не зустрітися з Путіним? Можливо, йому не потрібно прямо зараз запрошувати його до Німеччини на пиво або летіти до Москви. Але зустрічі були і під час холодної війни, наприклад, в Ісландії», – заявив Мельник.

На його думку, «розмова може створити диво. Можливо, це лише мої мрії, але я вважаю, що зараз варто було б витягнути і дипломатичну палицю. Адже ми зараз майже щодня читаємо, що Путін через якихось посередників посилає сигнали про готовність до переговорів. Про те, що він нібито хоче припинити війну», – сказав колишній посол.

«Я думаю, що Путін залишається раціонально мислячою людиною. Можливо, є пункти, які паралельно з посиленням військового тиску наведуть його на думку, що краще негайно припинити війну. Він по-любому здатний видати російському суспільству як перемогу навіть найгіршу поразку» , – додав Мельник.

Темою переговорів могла б стати роль Росії після закінчення війни – «Путіну ця тема не байдужа», заявив дипломат.

На його думку, світ має замислитись, як знайти підхід до російського керівництва, сказав Мельник.

«Я хотів би бачити сильнішу дипломатичну ініціативу з боку Заходу за участю інших гравців, у тому числі з глобального півдня, особливо Китаю та, можливо, Бразилії», – заявив колишній посол.

Він також додав, що «ніхто в Україні не хоче вести цю війну до останнього солдата. Для нас це питання збереження нашої державності».

Поділитись