В Україні розповіли про образу Меркель на Зеленського

В Україні розповіли про образу Меркель на Зеленського

Відносини України з Німеччиною погіршив український лідер Володимир Зеленський, який образив на той момент канцлера ФРН Ангелу Меркель, заявив екс-депутат Верховної ради Тарас Чорновіл.


За його словами, у результаті погані особисті стосунки Зеленського та Меркель вплинули на перспективи співпраці між країнами.

“Зеленський примудрився кілька разів дуже жорстко образити Меркель, крім того, під час останнього візиту до Німеччини українська влада зробила все можливе, щоб не отримати контакту на майбутнє з основними партіями нової коаліції”, – заявив екс-депутат у колонці для видання “Главред” .

Він пояснив, що під час перебування у Берліні Зеленський не намагався налагодити зв’язки з представниками соціал-демократів та відмовився від зустрічі з лідером «Зелених» Анналеною Бербок, яка тепер обіймає посаду керівника МЗС ФРН.

Чорновіл уклав, що в результаті Україна дійшла логічного результату і німці не мають наміру підтримувати Київ.

Нагадаємо, глава українського МЗС Дмитро Кулеба вважав неприйнятною ситуацію із блокуванням Німеччиною придбання Києвом зброї через НАТО. Український посол у Берліні Андрій Мельник також заявив про незадоволення позицією Німеччини щодо постачання військової допомоги Києву. Крім того, він зажадав від репарацій від Німеччини.

Поділитись