В Україні назвали марним план НАТО щодо «стримування» Росії

В Україні назвали марним план НАТО щодо «стримування» Росії

Глава міноборони України Олексій Рєзніков заявив, що план Північноатлантичного альянсу (НАТО) щодо «стримування» Росію марний.

Як він розповів в інтерв’ю Financial Times, стратегія “непровокування” щодо РФ “не працює і ніколи не буде”.

Як приклад для підтвердження своєї позиції міністр згадав події 2008 року. Тоді Росія, за його словами, нібито допомогла Південній Осетії відбити напад Грузії після того, як Франція та Німеччина заблокували вступ країни до НАТО.

Крім того, у цьому ж інтерв’ю Рєзніков звинуватив уряд колишнього канцлера ФРН Ангели Меркель у блокуванні придбання Києвом смертоносної зброї в рамках НАТО.

Він нагадав, що минулого місяця Німеччина наклала вето на закупівлю Україною протиснайперських систем та гвинтівок для ураження безпілотників. При цьому зазначається, що пізніше Берлін пом’якшив свою позицію щодо гвинтівок, визнавши їх несмертоносною зброєю.

При цьому 12 грудня посол України в Німеччині Андрій Мельник висловив думку, що Києву не варто чекати від Берліна постачання зброї при канцлері Шольці. За його словами, попереднє керівництво ФРН пояснювало свою відмову у наданні озброєнь ризиком розвитку військової ескалації конфлікту на Донбасі, попри «окупацію Росією» частини української території. Таку ж «нелогічну» позицію, упевнений дипломат, Німеччина збереже і за нового канцлера.

Поділитись