Україна попросила у США озброєння, призначене Афганістану

Україна попросила у США озброєння, призначене Афганістану

Міністр оборони України Олексій Резніков попросив керівництво США про передачу Києву певної частини американського озброєння, призначеного Афганістану, повідомило Foreign Policy.

Зброя та бойові машини мали бути поставлені Кабулу до приходу до влади руху «Талібан».

Згідно з опублікованими Foreign Policy даними, глава Міноборони України Олексій Резніков під час свого офіційного візиту до Вашингтона, який відбувся у листопаді, висловив керівництву Сполучених Штатів побажання про збільшення постачання озброєння. Також він запросив у партнерів із США допомогу у таких сферах, як повітряна та морська оборона, а також обладнання для радіоелектронної боротьби.

Крім того, Україна також виявила бажання отримати ті боєприпаси, які США мали намір передати до Афганістану ще до приходу до влади талібів.

При цьому, за повідомленням журналу, Вашингтон наразі думає про зміцнення українських ВС. Зокрема, йдеться про домовленості між Держдепом, Пентагоном та конгресом щодо надання Україні збільшеної кількості протитанкових коштів.

Також помічник американського лідера з питань нацбезпеки Джейк Салліван все частіше звертає увагу на загрозу з боку Пекіна, у зв’язку з чим хоче уникнути кроків, які провокують Росію.

Раніше США, Великобританія, Франція, Німеччина та Італія закликали Москву до деескалації напруженості на кордоні з Україною. Про це заявив британський прем’єр-міністр Борис Джонсон у ході переговорів із главами зазначених держав.

Інформація про те, що Росія нібито готує вторгнення на територію сусідньої держави, все частіше з’являлася у виступах західних політиків. Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що зняти напруженість в Україні можна буде лише мирним шляхом.

Поділитись