У США назвали головну зброю проти Росії

У США назвали головну зброю проти Росії

Військово-повітряним силам (ВПС) США потрібна високоточна зброя для протистояння з Росією та Китаєм, пише портал Flight Global з посиланням на експертів американського Інституту Мітчелла.


Полковник ВПС у відставці та директор інституту з майбутніх концепцій та оцінки можливостей Марк Ганцінгер стверджує, що Вашингтону слід наголосити на зброї середньої дальності, яка використовує крилаті ракети для поразки цілей на відстані від 92,6 до 463 км.

Ганцінгер вважає, що ними слід замінити системи типу Joint Direct Attack Munition, призначені для перетворення вільнопадаючих бомб на всі погодні коректовані боєприпаси. На думку експерта, ці системи тривалий час демонстрували свою ефективність, але тепер перестали витримувати конкуренцію із сучасними моделями.

«Через дуже малу дальність дії зброї прямого нападу винищувачі та бомбардувальники, які їх використовують, мають наближатися надто близько до мети», – зазначає Ганцінгер.

Крім того, все більше застарілих систем можуть бути перехоплені або втратити свою ефективність через передові засоби протиповітряної та протиракетної оборони противників.

В Інституті Мітчелла вважають, що Військово-повітряні сили повинні приділяти першочергову увагу використанню зброї 5-го покоління, у тому числі платформі Northrop Grumman B-21, що розробляється, щоб «повною мірою використовувати дальність, живучість і здатність своїх літаків-невидимок самостійно виконувати ланцюжки знищення у складних умовах».

Поділитись