В Україні спростували повідомлення про затримання віце-прем’єра в Туреччині

В Україні спростували повідомлення про затримання віце-прем’єра в Туреччині

Прес-служба міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України назвала помилковою інформацію про те, що віце-прем’єра Олега Уруського затримали в Туреччині за дебош в готелі, і зажадала від опублікували її ЗМІ вибачень.


Раніше депутат Верховної ради України від партії “Опозиційна платформа – За життя” Ілля Ківа заявив, що турецькі правоохоронці затримали віце-прем’єра України, міністра з питань стратегічних галузей промисловості Уруського за дебош в готелі. Ряд ЗМІ з посиланням на Ківу опублікували цю інформацію, в тому числі сайт телеканалу “112. Україна”.

“Прес-служба міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України вимагає спростування і вибачення за опублікованою інформацією на сайті каналу “112. Україна” і розтиражованої деякими ЗМІ про затримання правоохоронцями віце-прем’єра України Олега Уруського в Туреччині. Ця інформація носить дискредитаційний характер і є абсолютно помилковою”, – йдеться в заяві прес-служби в Facebook.

Також міністерство звернулося до журналістів з проханням ретельно перевіряти інформацію і не писати неправдиві і неперевірені новини, особливо якщо вони надходять від “осіб із сумнівною репутацією”.

Поділитись