Туреччина направила військових в Карабах

Туреччина направила військових в Карабах

Турецькі військові займуться розмінуванням на території Нагірного Карабаху, яка перейшла під контроль Азербайджану, повідомляє міноборони країни.


Як повідомляється на сайті військового відомства Азербайджану, «фахівці збройних сил Туреччини зі знешкодження мін і саморобних вибухових пристроїв приступили до надання допомоги» азербайджанським військам «на звільнених від окупації територіях». Турецькі військові «проведуть роботу з розмінування і очищення цих територій від вибухових пристроїв». Крім того, Туреччина влаштує «навчальні заняття» для інженерних підрозділів азербайджанської армії. Азербайджан подякував «братську» Туреччину за «надану підтримку».

Нагадаємо, глави військових відомств Росії і Туреччині Сергій Шойгу і Хулусі Акар підписали меморандум про створення спільного центру з контролю за припиненням вогню в Карабах. Акар повідомив, що турецькі військові будуть працювати в спільному з Росією моніторинговому центрі. Турецький лідер Реджеп Тайіп Ердоган назвав Росію, Туреччину та Азербайджан гарантами миру в Карабасі.

Поділитись