Пашинян: “Путін погано володіє ситуацією щодо Карабаху”

Пашинян: “Путін погано володіє ситуацією щодо Карабаху”

Прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян на своїй сторінці в Facebook розповів про розмови з президентом Росії Володимиром Путіним до укладення мирної угоди з Азербайджаном.

За його словами, російський лідер не був посвячений у деталі питань щодо Нагірного Карабаху. Пашинян заявив, що 19 жовтня йому подзвонив президент невизнаної республіки Араік Арутюнян, який заявив про необхідність зупинити військові дії в Нагірному Карабасі. Вірменський прем’єр розповів про діалог президенту Росії Володимиру Путіну. Російський лідер заявив, що зупинити бої в республіці можна тільки передавши під контроль Баку деякі регіони, зняти питання про статус регіону і пустити на територію миротворців з РФ. Пашинян у відповідь наполягав на тому, щоб миротворчі сили були розташовані по колишніх кордонів Нагірного Карабаху.

Путін зв’язався з азербайджанською владою і згодом передав вірменському прем’єру умова Баку: миротворці повинні розміститися за фактичною лінії зіткнення вірменських та азербайджанських сил. Пашинян заявив, що не сприймає такого розвитку подій, оскільки навідріз відмовляється здавати азербайджанцям місто Шушу. За його словами, Путін тоді неодмінно запитав, чому Єреван проти передачі міста.

«Коли я представив мої доводи, він (президент РФ) сказав, що це логічно, і він не був добре поінформований про деякі тонкощі», – зазначив Пашинян.

Поділитись