У Карабасі опублікували новий список з 34 прізвищами загиблих військових

У Карабасі опублікували новий список з 34 прізвищами загиблих військових

Міноборони невизнаної Нагірно-Карабахської республіки (НКР) опублікувало в п’ятницю новий список загиблих військових під час ескалації в Карабасі, в який включені 34 прізвища.


Згідно зі списками оборонного відомства республіки, оновленим в останній раз 20 листопада, число загиблих становило 1677. У п’ятницю був опублікований новий список з 34 прізвищами. Дати загибелі військовослужбовців не вказуються.

Раніше міністр охорони здоров’я Вірменії Арсен Торосян підтвердив загибель 2425 військових під час ескалації конфлікту в Карабаху з 27 вересня по 9 листопада.

Лідери Росії, Азербайджану і Вірменії Володимир Путін, Ільхам Алієв і Нікол Пашинян 10 листопада підписали спільну заяву про повне припинення військових дій в Нагірному Карабасі. Згідно із заявою, Вірменія і Азербайджан зупиняються на зайнятих позиціях, потім ряд районів переходять під контроль Баку, сторони проводять обмін полоненими, уздовж лінії зіткнення і Лачинський коридору, що з’єднує Карабах з Вірменією, розміщуються російські миротворці.

Пашинян заявив, що рішення підписати угоду було для нього вкрай важким. За його словами, якби документ не був підписаний, Вірменії було б набагато гірше. Алієв назвав підписання заяви капітуляцією Вірменії. За його словами, угода максимально вигідно Азербайджану, військовий етап завершено і можна переходити до політичних питань.

Поділитись