У Карабасі під контроль Азербайджану перейшов 121 населений пункт

У Карабасі під контроль Азербайджану перейшов 121 населений пункт

Уряд Вірменії оприлюднило на своєму сайті назви 121 населеного пункту в Карабасі, які перейшли або перейдуть під контроль Азербайджану відповідно до підписаного заявою про припинення військових дій.


Список прикладений до повідомлення про правила отримання одноразової допомоги в 300 тисяч драмів (600 доларів) жителями Карабаху, зареєстрованими в містах та селах, які перейшли під контроль Азербайджану.

Згідно зі списком, Азербайджану передаються 52 населених пункти в Кашатагському (Лачинському), вісім – в Мартакертському, 16 – в Ашаги-Агджакендському (Кельбаджарський), 29 – в Гадрутському, два – Шушінському (місто Шуші і село Карінтак), вісім – в Аскеранському і шість в Мартунінському районах.

Лідери Росії, Азербайджану і Вірменії Володимир Путін, Ільхам Алієв і Нікол Пашинян 10 листопада підписали спільну заяву про повне припинення військових дій в Нагірному Карабасі. Згідно із заявою, Вірменія і Азербайджан зупиняються на зайнятих позиціях, потім ряд районів переходять під контроль Баку, сторони проводять обмін полоненими, уздовж лінії зіткнення і Лачинський коридору, що з’єднує Карабах з Вірменією, розміщуються російські миротворці.

Поділитись