Ердоган не виключив залучення інших країн до врегулювання ситуації в Карабасі

Ердоган не виключив залучення інших країн до врегулювання ситуації в Карабасі

Інші країни, крім Росії і Туреччини, можу бути залучені до забезпечення миру в Нагірному Карабасі, заявив турецький лідер Тайіп Ердоган.


“Чи можна розширити цей процес (контроль за перемир’ям в Карабасі)? Можна, і про це ми говорили вчора з (президентом РФ Володимиром) Путіним. За участю інших країн ми можемо цей процес перевести в інший вимір”, – сказав Ердоган, виступаючи в парламенті Туреччини.

Лідери Росії, Азербайджану і Вірменії Володимир Путін, Ільхам Алієв і Нікол Пашинян 10 листопада підписали спільну заяву про повне припинення військових дій в Нагірному Карабасі. Згідно із заявою, Вірменія і Азербайджан зупиняються на зайнятих позиціях, потім ряд районів переходять під контроль Баку, сторони проводять обмін полоненими, уздовж лінії зіткнення і Лачинського коридору, що з’єднує Карабах з Вірменією, розміщуються російські миротворці.

Ердоган заявив 11 листопада, що Анкара і Москва підписали меморандум про центр по контролю за перемир’ям в Карабасі, вони будуть брати участь в “спільної миротворчої місії”. До цього прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що Москва і Анкара працюватимуть по Карабаху через моніторинговий центр на території Азербайджану, “мова про спільні миротворчі сили не йшла”.

Поділитись