Українці платять за наші зволікання та страхи – МЗС Литви

Українці платять за наші зволікання та страхи – МЗС Литви

Міністр закордонних справ Литви Габріеліус Ландсбергіс сказав, що для перемоги України життєво важливо забезпечити безперебійне постачання зброї, особливо боєприпасів.

Про це повідомляє Delfi.

«Нам потрібно прискорити доставку нашої військової допомоги – винищувачів, включаючи F16, засобів ППО та боєприпасів. Ми також маємо допомогти Україні захистити експортні маршрути українського зерна», – наголосив Ландсбергіс під час зустрічі міністрів країн Північної Європи та Балтії у Латвії.

За словами глави литовської дипломатії, на Вільнюському саміті НАТО було досягнуто консенсусу щодо того, що Україна буде членом НАТО, але, за його словами, відповідаючи на запитання «якщо», необхідно відповісти й на запитання «коли», тому не можна сповільнювати імпульс у підготовці до майбутньої зустрічі у Вашингтоні.

«Під час саміту НАТО у Вільнюсі нам вдалося наблизити Україну до НАТО. Ми повинні скористатися цією можливістю і, маючи деякий час до Вашингтонського саміту, ми повинні рухатися вперед повною швидкістю. Що стосується ЄС, то найбільшою довгостроковою безпекою, яку ми можемо забезпечити для України і для себе, є розширення ЄС – ми сподіваємося, що переговори про вступ з Україною розпочнуться наприкінці цього року», – сказав міністр на зустрічі.

Поділитись