Артилерійська допомога ЄС йде до України повільно – міноборони Естонії

Артилерійська допомога ЄС йде до України повільно – міноборони Естонії

Програма ЄС із постачання Україні 1 млн артилерійських снарядів, схоже, просувається повільно. Зараз Україна випускає близько 6000 снарядів на день, а Росія у пікові дні отримує від 60-70 тисяч. 

Про це заявив міністр оборони Естонії Ханно Певкура, пише видання tagesschau.

За його словами, країни ЄС передали Україні лише 226 тисяч артилерійських снарядів у рамках проекту на постачання мільйона боєприпасів.

«Ще багато потрібно зробити», – зазначив Певкура напередодні зустрічі міністрів оборони ЄС у Толедо, Іспанія. 

Міністр вважає важливим розглянути всі варіанти. Крім збільшення виробничих потужностей, сюди входить також переробка старих снарядів і закупівля боєприпасів у третіх країн. 

Як зазначив естонський міністр, зараз Україна випускає близько 6 тисяч снарядів на день, тоді як Росія – від 60 до 70 тисяч у пікові дні. Втім, перевага на стороні західних боєприпасів, які є більш точними, впевнений міністр. 

Глава Міноборони Естонії також прокоментував контрнаступ українських військ, зокрема просування ЗСУ до Токмака у Запорізькій області. За його словами, це місто є «гарячою точкою».

«Якщо Токмак буде відвойовано, лінії постачання російських військ можуть бути перерізані, що було вкрай важливо», – додав він.

Поділитись