США передадуть Україні велику партію дронів-камікадзе Switchblade 600

США передадуть Україні велику партію дронів-камікадзе Switchblade 600

США передадуть Україні велику партію дронів-камікадзе Switchblade 600 – Newsweek.

Українська армія незабаром може отримати велику додаткову партію американських дронів-камікадзе Switchblade 600. Ці безпілотники зможуть вражати броньовану техніку російських військ далеко за лінією фронту.

Таким чином, нові поставки цього озброєння можуть підвищити здатність Сил оборони України знищувати російські війська за їх укріпленими лініями оборони. Про це у четвер, 12 жовтня, повідомило видання Newsweek.

Зараз Україна має більше дронів Switchblade 300, ніж більшої моделі Switchblade 600. Однак, як сказав віце-президент з глобального розвитку бізнесу та маркетингу компанії AeroVironment Чарлі Дін, це скоро зміниться.

За його словами, дрони Switchblade 600 «надзвичайно важливі для оборони України».

Як йдеться в матеріалі, Сполучені Штати Америки надали Києву кілька типів дронів у рамках військової допомоги, у тому числі боєприпаси Switchblade і Phoenix Ghost, що барражують. Switchblades, які також використовуються американськими військами в Іраку та Афганістані, з’являлися на кадрах з фронту в Україні, але а Пентагоні не уточнювали, скільки саме їх було відправлено.

Як стверджує Дін, Вашингтон передав Україні «дуже велику кількість» Switchblade 300, їх швидко використовували на полі бою за прямим призначенням.

«Switchblade 600 також вже використовуються в Україні, і їх кількість у країні швидко збільшується. Зараз 300-і, як і раніше, перевищують за чисельністю 600-ті, але це скоро зміниться», – заявив він.

Дрон Switchblade 600 був створений для знищення ворожих танків та бронетехніки, розкиданих по полю бою. Останні моделі можуть літати понад 40 хвилин зі швидкістю баражирування понад 110 км/год.

Поділитись