Байден закликав ООН згуртуватися навколо України

Байден закликав ООН згуртуватися навколо України

У вівторок президент Джо Байден засудив російську агресію перед усім світом, звернувшись до Організації Об’єднаних Націй із терміновим закликом до згуртування навколо України.

Про це пише Politico.

Цьогоріч Байден виголосив багато тих же нот, що й рік тому, з тієї ж трибуни в Нью-Йорку, але вже на іншому тлі. Минулого року український контрнаступ увінчався приголомшливим успіхом, і допомога Києву надходила безперешкодно. Тепер останній наземний наступ в Україні зупинився, і напередодні президентських виборів у США республіканці Палати представників пригрозили скоротити військову допомогу Україні.

«Жодна нація не бажає закінчення цієї війни більше, ніж Україна. Тільки Росія за неї відповідає і вона має право покласти край війні і стати на шлях до миру», — заявив Байден. 

Центральним моментом виступу Байдена – одного з найважливіших виступів Байдена протягом усього року – була війна в Україні та нагальна необхідність того, щоб світ став на бік Києва.

«Сполучені Штати прагнуть більш безпечного, більш процвітаючого і справедливішого світу для всіх людей, тому що ми знаємо, що наше майбутнє пов’язане з вашим. І жодна нація не може впоратися із викликами сьогоднішнього дня поодинці», – сказав Байден.

Поділитись