CNN: США схвалили Україні таємну військову допомогу на суму 200 мільйонів доларів

CNN: США схвалили Україні таємну військову допомогу на суму 200 мільйонів доларів

Телеканал CNN із посиланням на власні джерела в адміністрації США повідомив про схвалення Білим домом таємної військової допомоги Україні на $200 млн.

Схвалення додаткова допомога отримала ще у грудні, повідомляє видання.

На ці гроші Україні буде поставлена ​​стрілецька зброя, боєприпаси, медичне обладнання, а також засоби радіолокаційного спостереження. Постачання поки не розпочалося. Конгрес повідомили про додаткову військову допомогу Києву на початку січня.

Бюджетом США вже передбачено військову допомогу Україні на 2022 рік на $300 млн. Ще $150 млн буде витрачено на «співпрацю в галузі безпеки з країнами Балтії». Усього ж із 2014 року Вашингтон виділив Києву $2,5 млрд на підтримку збройних сил. Лише минулого року Україна отримала на безпеку $450 млн.

Член зовнішньополітичного комітету бундестагу від фракції «Союз-90/Зелені» Юрген Тріттін вже висловив сумніви щодо необхідності постачання зброї в Україну. На його думку, це не лише не призведе до деескалації, а й порушить переговорний процес.

Приводом для висловлювання німецького парламентаря стала заява посла України у ФРН Андрія Мельника, який із погрозами вимагав від Берліна поставити Україні зброю. Дипломат додав, що у разі відмови Німеччина матиме справу з «серйозними наслідками».

Раніше глава зовнішньополітичного відомства України Дмитро Кулеба заявив, що блокування ФРН закупівель зброї Україною через систему НАТО є неприйнятним і не відповідає духу відносин між двома країнами. На думку міністра, це питання є суто політичним. Київ працює над скасуванням цього обмеження.

Поділитись