Трамп вимагав від Китаю виплати 60 трильйонів доларів

Трамп вимагав від Китаю виплати 60 трильйонів доларів

Екс-президент Сполучених Штатів Дональд Трамп вимагає від Китаю виплати репарації у розмірі 60 трильйонів доларів.

Кошти допоможуть частково компенсувати збитки від пандемії коронавірусу, повідомляє телеканал Fox.

“Вони мають заплатити репарації, але Китай не має грошей на ці репарації”, – сказав Трамп. На думку екс-президента, ці гроші мають бути призначені для всього світу.

“Вони (влада Китаю) повинні щось зробити, щоб відшкодувати збитки”, – висловив думку Трамп.

Раніше американська розвідка опублікувала розсекречені витяги з доповіді про походження коронавірусу. Фахівці дійшли висновку, що COVID-19 не розроблявся як біологічна зброя.

До цього в середині липня глава ВООЗ Тедрос Адханом Гебрейєсус заявив, що версію зв’язку пандемії COVID-19 з витоком вірусу з китайської лабораторії виключили зарано. Він також зазначив, що міжнародна група експертів, відправлена ​​до Китаю для з’ясування причин виникнення коронавірусної інфекції, зіштовхнулася з певними проблемами під час спроби отримати доступ до даних про поширення вірусу.

За місяць до цього провідний фахівець уханьського Інституту вірусології Ші Чженлі спростувала теорію про витік коронавірусу нового типу з лабораторії. Вона наголосила, що всі подібні заяви є необґрунтованими, а дані про те, що кілька співробітників інституту тяжко захворіли ще до початку пандемії, не відповідають дійсності.

Поділитись