Президентські вибори 2024 року у Сполучених Штатах можуть призвести до заворушень

Президентські вибори 2024 року у Сполучених Штатах можуть призвести до заворушень

Президентські вибори 2024 року у Сполучених Штатах можуть призвести до заворушень і навіть до спроб держперевороту, причому за участю військових.

Таку думку висловили генерал-майори Пол Ітон, Антоніо Тагуба та бригадний генерал Стівен Андерсон. На їхню думку, у настроях солдат збройних сил США вже помітні ознаки можливого хаосу, написали вони у колонці The Washington Post.

Так, генерали звернули увагу, що у штурмі Капітолію 6 січня 2021 року брало участь «тривожне число ветеранів та військовослужбовців». Ставлення до армії мав кожен десятий обвинувачений. А ще 124 відставні військові офіцери від імені порталу Flag Officers 4 America опублікували листа на підтримку колишнього президента США Дональда Трампа, який наполягає, що у нього «вкрали» перемогу в президентських перегонах. І таких прикладів багато.

У матеріалі повідомляється, що у розколотому стані США деякі військові можуть відмовитися виконувати накази президента Джо Байдена. Такий сценарій може спричинити громадянську війну, чим у свою чергу можуть скористатися противники Вашингтона і атакувати країну.

Ітон, Тагуба і Андерсон закликають негайно зробити конкретні кроки, щоб уникнути такого результату. Вони пропонують зміцнити структуру командування, а також регулярно виявляти та ізолювати «потенційних бунтівників». Озвучено навіть пропозицію Пентагону «розіграти» уявний переворот після виборів, щоб виявити вразливі місця потенційних опонентів уряду.

Поділитись