Росія продовжує збирати нові війська біля кордону України

Росія продовжує збирати нові війська біля кордону України

Останніми днями Росія продовжувала накопичувати нові війська біля кордону України, незважаючи на те, що президент Джо Байден закликав президента Росії Володимира Путіна до деескалації напруги під час віртуальної зустрічі минулого тижня.

До прикордонної зони було направлено більше російських військових частин, повідомляють CNN джерела, наближені до розвідки. 
Офіційні особи США та України також бачили докази того, що Росія почала перенаправляти комерційні повітряні та залізничні системи для підтримки військових зусиль, хоча подібна повітряна та залізнична діяльність була помітна навесні під час останнього військового нарощування Росії, яке в кінцевому підсумку було відкладено.
За останніми оцінками американської розвідки, понад 50 так званих «батальйонних тактичних груп» розгорнуті на кордоні з Україною та навколо нього, ще шість перебувають у дорозі. 
Ці групи, які зазвичай можуть включати до 900 чоловік особового складу кожна, є дуже диверсифікованими та досить самодостатніми бойовими одиницями з поєднанням військ, артилерії, протитанкової зброї, розвідувальних та інженерних підрозділів. БТГ, як відомо, відігравали провідну роль у російській військовій діяльності в Україні у 2014 році.

 

Поділитись