Росія запропонувала НАТО домовленість про мирне вирішення суперечок

Росія запропонувала НАТО домовленість про мирне вирішення суперечок

Росія пропонує НАТО закріпити домовленість вирішувати мирно всі суперечки та утримуватися від застосування сили, йдеться у проекті угоди про гарантії безпеки.


“Учасники у відносинах між собою зобов’язуються мирно вирішувати усі міжнародні суперечки, а також утримуватися від будь-якого застосування сили чи загрози її застосування будь-яким чином, несумісним з метою Організації Об’єднаних Націй”, – випливає з тексту документа.

Росія пропонує НАТО домовитися про стриманість під час проведення військових навчань для зниження ризиків небезпечних ситуацій, йдеться у проекті угоди про заходи забезпечення безпеки РФ та альянсу.
” З метою унеможливлення виникнення інцидентів Російська Федерація та учасники, що є державами-членами Організації Північноатлантичного договору, не проводять військових навчань та інших заходів військової діяльності понад бригадний рівень у смузі узгодженої ширини та конфігурації з кожного боку від лінії кордону Російської Федерації та держав, що складаються з нею у військовому союзі, а також учасників, які є державами-членами Організації Північноатлантичного договору”, – йдеться у проекті угоди.

У документі також зазначається, що учасники угоди “відмовляються від будь-якої військової діяльності на території України, а також інших держав Східної Європи, Закавказзя та Центральної Азії”.

Поділитись