Вашингтон підтримав рішення Берліна щодо висилки російських дипломатів

Вашингтон підтримав рішення Берліна щодо висилки російських дипломатів

Влада США підтримує рішення ФРН про висилку російських дипломатів після вироку Вищого суду Берліна у справі про вбивство громадянина Грузії Зелімхана Хангошвілі.

Про це йдеться у заяві глави прес-служби американського зовнішньополітичного відомства Неда Прайса. “Ми вітаємо реакцію Німеччини на рішення суду в Берліні засудити людину за вбивство на території цієї країни, вчинене, згідно з ухвалою суду, на користь російської держави”, – зазначив Прайс.

У середу Вищий суд Берліна засудив до довічного ув’язнення росіянина у справі про вбивство Хангошвілі. Суд погодився з доводами прокуратури, що нібито було скоєно за дорученням держструктур РФ. МЗС ФРН оголосило двох співробітників російського посольства персонами нон грата.

Російська сторона неодноразово відкинула свою причетність до того, що трапилося. У МЗС РФ заявили, що Росія глибоко розчарована цим рішенням німецької влади та дасть адекватну відповідь. Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив у четвер, що висилка Берліном російських дипломатів є неприємним епізодом у відносинах Росії та Німеччини, але це аж ніяк не має вплинути на перспективи налагодження діалогу між президентом Росії Володимиром Путіним та канцлером ФРН Олафом Шольцем.

Поділитись