У CCBLR назвали наслідок відключення Росії від SWIFT

У CCBLR назвали наслідок відключення Росії від SWIFT

Відключення Росії від системи SWIFT призводить до сильного гальмування торгівлі між РФ та європейськими країнами.

Про це заявив генеральний директор Бельгійсько-Люксембурзької торгової палати в Росії (CCBLR) Олег Прозоров. Він назвав міжнародні платежі серйозною проблемою. Такий крок негативно позначився на всіх, додав співрозмовник. Він звернув увагу, що у кожен грошовий переказ із Росії втручається спеціальний відділ. Він перевіряє, чи є санкційні складові у тій чи іншій транзакції, пояснив гендиректор Бельгійсько-Люксембурзької торгової палати.

За його словами, таких відділів не так багато. Вони ніколи не були у банківській системі основними, пояснив співрозмовник. Він також вказав на завантаженість працівників у поточний період. Прохоров уточнив, що переведення деяких платежів займає 30, або 60 днів. У зв’язку з цим ситуація з торгівлею погіршилася, наголосив співрозмовник.

Минулого року російський фінансовий сектор зіштовхнувся із масштабними обмеженнями. Зокрема деякі найбільші кредитні організації були відключені від системи SWIFT. На цьому фоні фахівці в банківській галузі попереджали про ризик для банків зазнати збитків за підсумками року.

Поділитись