ЄС дозволив російським банкам використовувати факс замість SWIFT

ЄС дозволив російським банкам використовувати факс замість SWIFT

Російські банки, які не потрапили під міжнародні санкції, мають право використовувати альтернативні способи для обміну фінансовими повідомленнями замість SWIFT (Міжнародної міжбанківської системи передачі та здійснення платежів).

До таких європейські чиновники віднесли факс і електронну пошту (e-mail), повідомляє РБК з посиланням на роз’яснення влади Євросоюзу (ЄС).

Цей захід може стосуватися, зокрема, і Россільгоспбанку. Ця організація не перебуває під прямими санкціями ЄС, проте була відключена від можливості використання системи SWIFT для обміну фінансовими повідомленнями із закордонними партнерами, уточнюється у статті.

«Банки мають право використовувати альтернативні SWIFT способи обміну фінансовими повідомленнями, якщо кредитна організація не перебуває під блокуючими санкціями ЄС. Такими альтернативними каналами для отримання платіжних доручень можуть бути неспеціалізовані служби обміну фінансовими повідомленнями: папір, факс, електронна пошта тощо», – йдеться у матеріалі.

Таким чином, російські банки, які не потрапили під блокуючі санкції ЄС, можуть продовжувати проводити транзакції з європейськими кредитними організаціями для непідсанкційної торгівлі. Під останнім поняттям мається на увазі торговельний оборот, не порушений обмеженнями на експорт чи імпорт, полягає у замітці.

Поділитись