У Швейцарії передали до суду обвинувальний висновок щодо «дочки» Газпромбанку

У Швейцарії передали до суду обвинувальний висновок щодо «дочки» Газпромбанку

Прокуратурою Швейцарії було направлено до суду обвинувальний висновок проти кількох співробітників швейцарської «дочки» Газпромбанку.

Це стосується зокрема виконавчого директора банку Романа Абдуліна, пише Financial Times з посиланням на відповідну документацію.

У Швейцарії вважають, що чотири працівники провели «мінімальну» перевірку при відкритті рахунку у Швейцарії віолончелісту, президенту Санкт-Петербурзького будинку музики та один із засновників освітнього фонду «Талант та успіх» Сергію Ролдугіну. Його порахували близьким до Кремля.

Сім років тому в витік клієнтських даних компанії Mossack Fonseca згадували можливий зв’язок Ролдугіна з фірмами, які володіють частками в рекламному селлері Vi, а також автовиробниках КАМАЗ та АвтоВАЗ.

Раніше рада директорів Gazprombank (Switzerland), що входить до групи Газпромбанку, ухвалила рішення про припинення діяльності на фінансовому ринку Швейцарії.

Як повідомили у банку, крок було зроблено після того, як у фінансовій організації провели глибокий аналіз можливої стратегії розвитку та у тісній співпраці зі Швейцарською Службою з нагляду за фінансовими ринками (Financial market supervisory authority, FINMA).

Наголошувалося, що існуючі проекти Gazprombank (Switzerland), переважно в галузі торговельного та експортного фінансування, незабаром згорнуть або передадуть банкам-партнерам.

Поділитись