США та НАТО допускають переговори щодо України у разі взяття Києвом Херсона

США та НАТО допускають переговори щодо України у разі взяття Києвом Херсона

США та НАТО допускають початок мирних переговорів щодо України в тому випадку, якщо Київ відвоює Херсон, бій за який має як стратегічне, так і дипломатичне значення.

Як пише в понеділок газета La Repubblica, Вашингтон на постійному зв’язку з цього питання з Брюсселем та союзниками, а також вселяє цю думку українській владі.

На думку видання, невипадково Вашингтон і НАТО підтвердили направлення Києву партії ракет призначення ППО проти безпілотників. Головною установкою стає те, що повернення Херсона, стратегічної мети з погляду виходу до моря та контролю за водними ресурсами, може змінити хід конфлікту, і після його завоювання можна розпочинати переговори з позиції сили. Як стверджує газета, Білий дім уперше почав припускати подібний конкретний сценарій.

Причини цього у двох аспектах, пише газета. Перша – це загроза, хоч і зараз дуже віддалена, використання РФ тактичної ядерної зброї, що вимагатиме масштабної відповіді. Друге побоювання – це розширення впливу Китаю на Росію. Як стверджує газета, повна поразка російського лідера Володимира Путіна, зміна режиму якого більше не обговорюється як одна з опцій, призвела б до гірших наслідків США, а саме переходу РФ під повний контроль Китаю.

При цьому зазначається, що багато в чому політичний процес залежатиме від проміжних виборів до Конгресу США. Але конфлікт входить у нову фазу через “паралельність” інтересів Кремля та Білого дому, пише видання. Підтвердженням цієї тези газета називає те, що США визнали, що ведуть упродовж місяців прямі контакти з Москвою, щоб не допустити розширення конфлікту та ядерної ескалації.

Поділитись