У Греції зробили заяву щодо захоплених Росією регіонів України

У Греції зробили заяву щодо захоплених Росією регіонів України

У Греції заявили, що не визнають входження анексованих регіонів України до складу Росії.

Лідер Греції Катерина Сакелларопулу провела переговори у Києві з українським колегою Володимиром Зеленським.

Під час прес-конференції вона заявила, що грецька влада не визнає входження нових територій до складу Росії. Вона висловила підтримку та солідарність українській стороні. За її словами, «напад Росії» є викликом ліберальної демократії та європейських цінностей. Сакелларопулу вважає, що «Європейський Союз та міжнародне співтовариство мають захищати безпеку та стабільність від ревізіонізму». Глава держави зазначила, що Афіни ніколи не визнають «незаконної анексії територій України, яку намагається нав’язати Росія».

Греція схвалила та повністю виконує всі введені антиросійські санкції Євросоюзу, зазначила президент. Крім того, Афіни підтримали рішення Ради Європи щодо надання Україні статусу країни-кандидата у члени Євросоюзу. Греція надіслала гуманітарну допомогу, а також оборонну техніку Києву.

Раніше Афіни та Берлін досягли угоди, згідно з якою, замість відправлених на Україну броньованих машин піхоти німецького виробництва типу БМП-1, отриманих Грецією у 1994 році, країна прийме однакову кількість бойових бронемашин Marder виробництва ФРН.

Поділитись