Японія, США та Південна Корея запланували тристоронню зустріч

Японія, США та Південна Корея запланували тристоронню зустріч

Японія, США та Південна Корея планують у середині листопада провести тристоронню зустріч на найвищому рівні.

Про це повідомило агентство Kyodo із посиланням на джерела. За інформацією видання, однією з головних тем спілкування стане ситуація навколо КНДР на тлі активізації ракетних пусків Пхеньяну. Де пройдуть переговори, поки що невідомо, проте також повідомляється, що вона відбудеться на полях одного з міжнародних заходів в Азіатському регіоні.

Зазначається, що в середині листопада в Індонезії відбудеться саміт G20, а пізніше в Таїланді – саміт економік Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва. Раніше повідомлялося, що представники США в Раді безпеки ООН звернулися з проханням провести термінове засідання щодо нових ракетних запусків з боку Північної Кореї, в ході яких, ймовірно, була випробувана міжконтинентальна балістична ракета.

До цього директор департаменту Азії МЗС Японії Такехіро Фунакосі, спецпредставник США з КНДР Сон Кім та спецпредставник МЗС Південної Кореї з питань миру на півострові Кім Гон спільно засудили ракетні пуски Пхеньяну, які він зробив 3 листопада. Напередодні у Пентагоні заявляли, що Сполучені Штати та Південна Корея посилять підготовку до відбиття ядерних та ракетних загроз з боку КНДР.

Поділитись