Сі Цзіньпін заявив про союз Росії та Китаю

Сі Цзіньпін заявив про союз Росії та Китаю

Дружні відносини між народами Росії та Китаю безперервно зміцнюються.

Про це заявив голова КНР Сі Цзіньпін. Генеральний секретар ЦК КПК надіслав вітальну телеграму з нагоди 65-річчя Товариства російсько-китайської дружби. У ньому він зазначив, що з моменту свого створення організація завжди дотримувалася концепції дружби з Китаєм і зробила важливий внесок у зміцнення взаєморозуміння та довіри між народами.

Сі підкреслив, що російсько-китайська дружба має великі перспективи і широкі можливості.

Під час свого виступу 27 жовтня Путін заявив, що Росія сприймає Китай як близького друга і з великою повагою ставиться до культури та традицій цієї країни. Путін також наголосив, що Тайвань, «без жодних сумнівів», є невід’ємною частиною Китаю, і всі візити іноземних делегацій на острів сприймаються як провокація.

Раніше глава Мюнхенської безпекової конференції Крістоф Хойсген оцінив можливість того, що канцлер ФРН Олаф Шольц вплине на ставлення КНР до Росії. Хойсген назвав ілюзією зміну ставлення Пекіна до Москви і підкреслив, що вплинути на неї вдасться лише на саміті країн Великої двадцятки (G20). «Але надія прибрати Китай із російського поля — ілюзія», — наголосив він.

Поділитись