У Китаї принизили канцлера Німеччини

У Китаї принизили канцлера Німеччини

Голова Китаю Сі Цзіньпін принизив канцлера Німеччини Олафа Шольца.

Він не став тиснути йому руку і відвів на зустріч лише дві години. Про це повідомляє німецьке видання BZ – Die Stimme Berlins. Літак канцлера був змушений облітати Росію через санкції, запроваджені Москвою щодо ЄС. У результаті Шольц летів на зустріч 23 години.

З канцлером до КНР прибула велика делегація: 70 чиновників та бізнесменів. Зокрема це були керівники найбільших німецьких компаній: Adidas, Bayer, BioNTech, BASF, BMW, Merk, Siemens, Volkswagen. Проте Шольцу на зустріч із Сі Цзіньпіном виділили лише дві години.

До того ж голова КНР не став тиснути руку канцлеру, тож німець потрапив у незручну ситуацію. Китайський лідер жестом запросив Шольца за стіл переговорів.

Це був перший візит Шольца до Китаю як канцлер. Переговори у Великій залі народних зборів у Пекіні були зосереджені на двосторонніх відносинах, кризі в Україні та напруженості навколо Тайваню. Шольц став першим главою західного уряду, який зустрівся із Сі Цзіньпіном після його переобрання на посаду лідера партії.

Візит проходив відповідно до суворих заходів боротьби з коронавірусом, оскільки Китай, як і раніше, дотримується суворої стратегії нульового поширення ковіда.

Поділитись