Ердоган розповів про зміну ставлення Шольца до Путіна

Ердоган розповів про зміну ставлення Шольца до Путіна

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердогна заявив, що канцлер Німеччини Олаф Шольц змінив свою позицію щодо президента РФ Володимира Путіна і тепер виступає за діалог з Росією.

Про це повідомляє A Haber. Ердоган розповів, що 2 листопада він встиг провести телефонні переговори і з Путіним, і із Шольцем.

Турецький президент наголосив, що українську кризу можна розв’язати лише за допомогою «дипломатії лідерів».

«Не кожен може бути лідером. Дехто каже, що лідером народжуються, а не стають. Можливо, це правда, у будь-якому випадку лідерська дипломатія дуже важлива», – заявив Ердоган.

Він зазначив, що місяць тому позиція Шольца щодо Росії була «зовсім іншою».

«Зараз він має іншу позицію, він виступає за пошуки спільної мови. Він також бачить, що Путін не з тих, хто зробить крок назад», – наголосив Ердоган.

Водночас він розкритикував Німеччину за політику, яка посилила енергетичну кризу. Він зазначив, що німці закрили теплові електростанції у всьому Рурському басейні, а коли почалися проблеми з постачанням газу, згадали про них, але пізно.

Раніше Шольц уже казав, що виступає за переговори із Росією.

«Я зустрічався з російським президентом у Москві за довгим столом. Я багато разів спілкувався з ним по телефону. І я скажу чітко, що продовжу це робити», – заявив він у вересні. За словами канцлера, він хоче переконати Путіна, що його стратегія щодо України не спрацює.

Поділитись