США приготувалися ввести санкції проти Міноборони Росії

США приготувалися ввести санкції проти Міноборони Росії

Адміністрація чинного президента США Дональда Трампа планує ввести нові санкції відносно Росії.

Так, згідно з попереднім варіантом документа, під санкції може потрапити Міноборони Росії. Також обмежувальні заходи торкнуться 28 організацій: наукові центри та підприємства, зайняті в авіаційній, ракетно-космічної, атомної галузях і галузі приладо- та двигунобудування.

Зокрема, вперше в списку санкцій виявляться по дві організації «Росатома» і «Роскосмосу», які працюють над створенням ядерної зброї і ракетно-космічної техніки. Крім того, обмеження загрожують 10 компаніям, які займаються цивільним авіабудуванням, створенням авіадвигунів і вертолітної техніки, а також розробкою і постачанням авіаційних матеріалів.

Крім цього, під нові санкції може потрапити якесь федеральне державне унітарне підприємство, пов’язане з адміністрацією президента Росії. Його точна назва не вказується.

Спочатку передбачалося, що в даний список санкцій увійдуть 89 китайських компаній, помічених у зв’язках з військовими. Однак пізніше було рішення включити в нього і російські організації.

Раніше, 24 листопада, стало відомо, що США ввели санкції відносно трьох російських організацій. Обмежувальні заходи застосовані проти компаній «авіазапчастини», ВАТ «Елекон» і Nilco Group, а також їх дочірніх структур. У Росії подібний крок Вашингтона оцінили як дискримінаційний.

Поділитись