Мінськ анонсував розширення санкцій проти ЄС

Мінськ анонсував розширення санкцій проти ЄС

Міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей анонсував розширення санкцій проти ЄС.

«Європейський союз ввів додаткові санкції проти півтора десятка осіб. Ми також розширимо і наші санкційні персональні списки, в які будуть включені представники керівництва Європейського союзу, керівництва ряду європейських держав», – заявив Макей в інтерв’ю телеканалу« Білорусь-1 ».

Міністр нагадав, що представники білоруської опозиції, що знаходяться зараз за кордоном, виступали за посилення персональних санкцій, але не за економічні, а зараз висловлюються за жорсткі економічні санкції. Він назвав ці заклики «великою небезпекою для державності Білорусі в цілому». «Якщо хтось думає, що це принесе благо, то він глибоко помиляється. Звичайно ж, ми будемо розмовляти з нашими західними партнерами в цьому плані», – додав Володимир Макей.

При цьому глава МЗС зазначив, що «якщо хтось хоче пожежі в цьому регіоні», то Мінськ знайде, чим відповісти ініціаторам рішень подібного. «І ось тоді вже жарко буде і навколо Білорусі», – підкреслив Макей. Разом з тим він зазначив, що Білорусь ніколи не буде ініціатором будь-яких деструктивних дій щодо своїх партнерів, республіка виступає за логіку співробітництва.
Євросоюз офіційно ввів санкції проти 40 білоруських чиновників 2 жовтня. При цьому президента країни Олександра Лукашенка в цьому списку не було. 6 листопада санкції були введені і відносно самого Лукашенка, а також ще 14 білоруських чиновників. Їх активи в Європі будуть заморожені, в’їзд в ЄС їм заборонять.

Поділитись