Лукашенко пригрозив закрити кордон з Україною

Лукашенко пригрозив закрити кордон з Україною

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Києву слід побоюватися того, щоб республіка не закрила свої кордони для товарів з української території.

“Мене постійно мій друг і старший брат, як я його називаю, (президент РФ Володимир) Путін дорікає в чому – що у нас є режим санкцій з боку Росії, ви знаєте, ембарго проти Європи і так само України. І він мене завжди, при будь-якій зустрічі (запитує): а чому у тебе український кордон не зачинені? а чому українці через Білорусь поставляють якусь списку санкцій продукцію на ринок Росії? а чому ти у них щось купуєш, це і так далі. Він має рацію. І ви (Україна) проти нас санкції вводите. Слухайте, та прокиньтеся ви. ви дивіться, щоб ми не закрили кордон для товарів з української території”, – заявив Лукашенко, спілкуючись з білоруськими та зарубіжними журналістами, уривок бесіди показав в п’ятницю телеканал СТВ.

За словами Лукашенка, при такому розвитку подій Київ взагалі не зможе не тільки на білоруський ринок поставляти свою продукцію, але і переробляти в Білорусі українську продукцію і поставляти її на інші ринки, перш за все, євразійський.

Поділитись