Білоруська АЕС припинила вироблення електроенергії

Білоруська АЕС припинила вироблення електроенергії

Про це сьогодні, 10 листопада повідомили представник інформаційного центру БелАЕС.

«Вироблення електроенергії на БелАЕС на даний момент немає. Напередодні Міненерго повідомило, що (для відновлення вироблення електроенергії) потрібна заміна певного обладнання», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Білорусь веде будівництво своєї атомної станції в Гродненській області. Перший реактор офіційно був включений в енергосистему країни на початку листопада. 7 листопада Олександр Лукашенко офіційно відкрив БелАЕС, давши дозвіл на підйом електричної потужності енергоблоку до 400 МВт відповідно до етапної програмою. Проте 9 листопада з’явилася інформація про те, що станція перестала виробляти електроенергію, а турбіна була зупинена через вихід з ладу трансформаторів напруги. При цьому в Міненерго республіки пізніше заявили, що на першому енергоблоці Білоруської АЕС триває етап «Енергетичний пуск».

«В ході проведених випробувань, відповідно до програми даного етапу, виявлена ​​необхідність заміни окремого електротехнічного вимірювального обладнання. Роботи по заміні даного обладнання здійснюються згідно з технологічним регламентом. В даний час на енергоблоці проводяться випробування і роботи відповідно до етапної програмою. Всі технологічні системи функціонують в штатному режимі, – говорилося в повідомленні.

Поділитись