Сі Цзіньпін особисто застеріг путіна від використання ядерної зброї проти України

Сі Цзіньпін особисто застеріг путіна від використання ядерної зброї проти України

Сі Цзіньпін особисто застеріг путіна від використання ядерної зброї проти України під час свого візиту до Москви у березні.

Про це повідомило Financial Times.

За інформацією видання, китайський лідер та його посадовці приписують собі «заслуги» за те, що росія відмовилася від використання тактичної ядерної зброї в Україні і намагаються таким чином налагодити відносини з Європою.

Як зазначають журналісти, Китай давно в публічних заявках виступає проти застосування ядерної зброї. Однак союзники України сумнівались в щирості намірів Пекіна, враховуючи проголошену путіним і Сі «дружбу без кордонів» і представлений китайською владою «мирний план», який частково повторює тези Москви.

Застереження путіна з боку Сі вселило в західних країнах надію на те, що Китай підтримує публічну риторику і за закритими дверима.

В той же час, близькі до Кремля джерела FT кажуть, що путін нібито особисто вирішив, що використання тактичної ядерної зброї не дасть переваги росії. За їхніми словами, ядерний удар, швидше всього, перетворить райони, які путін хоче приєднати до росії, в «опромінені пустки», а це лише завадить просуванню російської армії.

Поділитись