Російські ракети мають меншу ефективність, ніж американські AGM-88

Російські ракети мають меншу ефективність, ніж американські AGM-88

Зенітний ракетний комплекс «Бук» росіян не зміг протиставити будь-що одній з американських AGM-88.

Незважаючи на той факт, що останнім часом засоби протиповітряної оборони працюють у пасивному або напівактивному режимі, періодично відключаючи свої радари для того, щоб уникнути виявлення протирадіолокаційними ракетами, зенітний ракетний комплекс «Бук» не зміг протиставити будь-що одній з таких ракет.

Остання була вільно випущена для пошуку своєї цілі, і як тільки екіпаж ЗРК «Бук» активував станцію радіолокації, комплекс миттєво був захоплений як ціль і протягом лише декількох секунд успішно знищений.

В результаті успішного захоплення мети та її поразки, комплекс був успішно знищений, причому, що примітно, останній навіть не встиг зробити спробу відбиття атаки, так як протирадіолокаційна ракета, що рухається на надзвуковій швидкості, всього лише за кілька секунд знищила ціль.

Фахівці звертають увагу на той факт, що протягом останніх кількох тижнів протирадіолокаційні ракети досить активно застосовуються ЗСУ для протидії РЛС і засобам ППО, при цьому, російські ракети мають меншу ефективність, ніж американські AGM-88, які використовуються українськими ВПС.

Поділитись