Український прем’єр обговорив із Шольцем військову допомогу

Український прем’єр обговорив із Шольцем військову допомогу

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль обговорив військову допомогу із канцлером Німеччини Олафом Шольцем.

Про це повідомляється на сайті кабінету міністрів країни.

Український політик заявив, що в ході зустрічі вони вважали за необхідне наростити постачання реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) MARS-2, систем протиповітряної оборони (ППО) IRIS-T, самохідних артилерійських установок Panzerhaubitze 2000 та зенітних самохідних установок (ЗСУ). Крім того, вони обговорили можливі постачання німецьких танків.

Крім цього, прем’єр заявив, що дефіцит українського бюджету може знизитись у 2023 році, проте для цього потрібна допомога союзників.

“Тому нам важливо домовитися про нову програму макрофіну з ЄС на наступний рік, а також про старт нової програми з МВФ<МВФ”, – сказав Шмигаль.

За його словами, для країни важливо посилити співпрацю у сфері енергетики. Зокрема, Київ та Берлін обговорили питання організації місії ЄС та ООН на Запорізьку АЕС (ЗАЕС). Зазначається, що такими заходами політики хочуть досягти демілітаризації станції.

Раніше Шмигаль запропонував Шольцю поставити Києву німецькі танки Leopard 2. На запитання журналістів про те, як він оцінює перспективи отримання цієї військової допомоги з боку ФРН, Шмигаль заявив, що він завжди оптимістичний.

Поділитись